Сива лисица   Сивата лисица е самотен ловец и яде

...
Сива лисица   Сивата лисица е самотен ловец и яде
Коментари Харесай

Най-бързите животни

Сива лисица

  Сивата лисица е уединен ловджия и яде както месо, по този начин и трева. Използва скоростта си с цел да преследва зайци, мишки, земеровки и птици. Може да развие скорост от 67км/ч.

Койот

Койотът ловува благодарение на извънредно развитото си подушване. Той дебне плячката си 20-30 минути и нанася удара си. Ако се наложи може да гони жертвата си със скорост от 70км/ч.

Лос

Снимка: Marc Shandro

Лосът постоянно е считан за вторият най-едър тип елени в света. Също по този начин е и най-големият бозайник в Северна Америка и Източна Азия. Когато бяга от хищници, най-често вълци, той може да доближи до 72км/ч.

Петниста хиена

Тези хиени употребяват хитростта и скоростта си, когато ловуват на групи. Често ловуват антилопи импала, само че от време на време в менюто им попадат и антилопи гну и зебри. Атаките им са координирани и постоянно стартират с внезапно заплашване на стадото, след което преследват жертвата си със 72км/ч.

Газела на Томсън

Кръстена на откривателя Джозеф Томсън, тази газела може да тича с 80км/ч когато се пробва да избяга от главния си зложелател – гепарда.

[pro-player width=’589′ height=’353′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=Dpf_YRU56qI[/pro-player]
Лъв

Царят на животните рядко употребява скоростта си при лов, тъй като нормално лъвицата ловува. Тези, които въпреки всичко ловуват, могат да преследват плячката си с 80км/ч.

Антилопа гну

Още един бозайник, който разчита на скоростта си с цел да оцелява. Тези животни са обичана храна на огромните котки и населяват равнините и горите на Африка. Най-голямата им популация е в Серенгети и живеят до над 20 години. Достигат скорост от 80км/ч.

Антилопа спрингбок

Тича със скорост от 90км/ч и може да скача на разстояние 15 метра.

Вилорога антилопа

Това животно е считано за най-бързото животно в новият свят. Много мъчно е да бъде измерена оптималната им скорост и тя варира сред индивидите. Все отново е регистрирано, че развиват скорост от най-малко 98км/ч. Антилопата е малко по-бавна от гепарда, само че за разлика от него може да устоя доста по-големи дистанции.

Гепард

Гепардът е най-бързата котка на Земята. Той компенсира неналичието си на катерачески умения със скоростта и уменията си на ловджия. Гепардът е най-бързото сухоземно животно и доближава скорост от 110км/ч. Ускорението на гепарда е ненадминато. Той може да развие от 0 до 110кмч/ единствено за 3 секунди.

п.с.
Тази ранглиста показва единствено най-бързите сухоземни животни. Това е причината в нея да не са включени рибата меч (110км/ч) и соколът друмник (320км/ч).

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР